יישום סיליקון ויישום רובה בבית: מדריך מקיף לאיטום מושלם
הקדמה:
איטום נכון בבית הוא חיוני למניעת נזילות ורטיבות, ושיפור איכות האוויר. שני חומרים נפוצים המשמשים לאיטום בבית הם סיליקון ורובה. במאמר זה, אציג בפניכם את ההבדלים בין שני החומרים, טכניקות היישום הנכונות, וטיפים לשימוש יעיל.
הבדלים בין סיליקון לרובה:
שימושים:
- סיליקון: משמש לאיטום חריצים, סדקים, ומרווחים בין משטחים שונים, כמו חלונות, דלתות, אמבטיות, וכיורים. מתאים במיוחד לאזורים לחים ורטובים. היתרון הכי גדול של סיליקון הוא שהוא חומר גמיש. את הסיליקון אבחר תמיד ליישם במשטחים שעלולים לזוז מעט כשנשענים עליהם לדוגמה.
- רובה: משמשת לאיטום חריצים בין אריחים, כמו רצפות וקירות. מתאים לאזורים יבשים ביום יום כמו רצפה בסלון אך גם למקומות רטובים כמו הקרמיקה בחדר האמבט. חשוב להבין שרובה הוא חומר “מילטי” מלשון המילה מלט. זה אומר שהוא חומר איטום מאוד טוב וחזק, מתייבש כמו אבן, אבל בהכרח אומר שאבחר תמיד ליישם אותו במקומות שלא זזים בכלל כמו “הפוגות” שבין המרצפות על הרצפה או בקירות.
תכונות:
- סיליקון: גמיש, עמיד במים, קל ליישום, זמין במגוון צבעים.
- רובה: קשיח, עמיד במים, עמיד בטמפרטורות קיצוניות, פחות קל ליישום, זמין במגוון צבעים.
- עמידות:
- סיליקון: עמיד לאורך זמן, אך עלול להתקלקל כתוצאה מחשיפה ישירה לשמש.
- רובה: עמיד לאורך זמן, אך עלול להיסדק או להתפורר כתוצאה משימוש לא נכון או ניקוי אגרסיבי.
טכניקות יישום:
יישום סיליקון:
- ניקוי: נקו את המשטח היטב מאבק, לכלוך, שומן, ושאריות של חומרים אחרים. אם אתם רוצים להחליף את הסיליקון הקיים, אפשר לחתוך את הסיליקון הישן בעזרת סכין יפנית פשוטה. מאוד קל להסיר סיליקון קיים.
- יישום: חתכו את קצה השפופרת בזווית 45 מעלות. השתמשו באקדח סיליקון ומרחו את הסיליקון ידנית לאורך החריץ או המרווח. חשוב לציין שבשלב הזה זה לא חייב לצאת מושלם. יהיו קצת עודפים וזה נראה קצת מבולגן.
- הוצאת עודפים: השתמשו באצבע שלכם או כלי מיוחד כדי להסיר עודפי סיליקון ולעצב את החריץ בצורה אחידה. אחרי שמרחתי את הסיליקון בעזרת אקדח המרק, אני מאוד ממליץ לקחת שפריצר עם מים וסבון, כן כן אני יודע שזה נשמע מוזר, ולהשפריץ על הסיליקון. אחר כך בעזרת האצבעות פשוט למרות את הסיליקון ו”לנקות” את כל השאריות של המריחה. השימוש במים וסבון מאוד מקל על העבודה. תזכרו מה דוד משה אומר, תודו לי אחר כך.
- ייבוש: השאירו את הסיליקון להתייבש בהתאם להוראות היצרן.
יישום רובה:
- ערבוב: ערבבו את אבקת הרובה עם מים לפי ההוראות שעל האריזה עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- יישום: השתמשו בכלי מיוחד למריחת רובה (מאלג’) כדי למרוח את התערובת בין האריחים. אני אישית מדגים את זה בקורס ההנדימן של דוד משה בשיטה בעזרת האצבע. אפשר כמובן להשתמש בכלי ייעודי אבל באמת שאפשר גם בעזרת היד לדחוף את החומר לחריצים בין האריחים.
- הוצאת עודפים: עכשיו זה קריטי. כדי להסיר שאריות רובה אני לא יכול לעשות את זה מיד כמו בסיליקון היות ואני עלול לנקות בטעות גם את הרובה בין האריחים. כאן חשוב לדעת שלרובה יש “זמן קסם” שווה לחכות ליד הרובה, משהו בין 15 דקות לחצי שעה, וכל פעם לבדוק בעדינות את הייבוש של הרובה. אנחנו צריכים להגיע בדיוק לנקודה בה הרובה כבר לא רטובה אבל גם לא יבשה לגמרי אחרת לא נוכל לנקות אותה. את עודפי הרובה מסירים מהאריחים בעזרת ספוג או סקוץ’ של מבטח, פשוט. עשו את השלב הזה ממש בעדינות. אם מצאתם בדיוק את הנקודה הנכונה, יהיה אפשר להסיר את השאריות ממש כמו אבקה.
- ייבוש: השאירו את הרובה להתייבש בהתאם להוראות היצרן.
טיפים לשימוש יעיל:
- עבודה בתנאים נכונים: חובה ליישם סיליקון ורובה כאשר ניקינו את המשטח מכל מה שעלול להפריע לחומר החדש להיצמד בצורה מיטבית. שאריות אבק, מים, רובה ישנה או סיליקון ישן.
- שימוש בכלי עבודה מתאימים: השתמשו באקדח סיליקון איכותי ובכלי מריחת רובה מתאים כדי להבטיח יישום אחיד ונקי. אם בחרתם לעשות את זה בעזרת הידיים, בשני המקרים תעבדו בצורה כמה שיותר נקייה והעבודה תצא לכם הרבה יותר טובה.
- ניקוי: נקו כלים ומכשירים מיד לאחר השימוש כדי למנוע התייבשות של חומרים. יש דברים שאנחנו קונים חד פעמי ויש דברים שלא. כל דבר שאתם רוצים להשתמש איתו שוב נקו מיד ותנו לו להתייבש לעבודה הבאה.
- איוורור: ודאו שהחדר בו אתם עובדים מאוורר היטב ושכל יושבי הבית יודעים שנעשתה כאן עבודה ואסור להשתמש במים באזור. אם מדובר אמבטיה או בכיור אז לא להשתמש במים ואם מדובר באריחים אז לא להתקלח שם או לא לשטוף עד שהחומר מתייבש במלואו לפי הוראות יצרן.
מקווה שהמאמר הועיל והעשיר אתכם, מוזמנים לפנות אליי בערוצים השונים ולהתרשם משלל הקורסים של “המכללה למקצועות הידיים” של דוד משה.
זמין לכם תמיד.
בהצלחה!